Kielet

6. Yhteistyössä

Arvioitu aika materiaalin läpikäymiseen

05:05

Johdanto

Luku 6 Yhteistyössä käsittelee aikuisten vastuuta työn jatkuvuudesta ja oppilaiden aktiivisesta osallistumisesta. Aikuisten vastuulla on, että uskalletaan puhua epämukavista asioista ja että yhteistyötä tehdään toisiaan kuunnellen. Johdon tuki työlle on onnistumisen edellytyksistä tärkein, ja sitä tulee korostaa koulun sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä. Kollegoiden, huoltajien ja muiden sidosryhmien välisen yhteistyön tapoja kehitetään jatkuvasti. On nähtävä tasa-arvon edistäminen osana kaikkea koulussa tehtävää kehitystyötä, jotta se todella vaikuttaisi koulun toiminnan laatua parantavasti.

Videolla kasvatustieteen tohtori Sari Manninen kuvailee laajan yhteistyön tarvetta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä.

 

01:05

Soveltava tehtävä

Tasa-arvon edistäminen edellyttää aiheeseen liittyviin käsitteisiin paneutumista, jotta havaittuja ilmiöitä voidaan nimetä ja asioista pystytään keskustelemaan. Oheisesta linkistä löytyy keskeiset käsitteet sukupuolten tasa-arvotyössä.

 

En bild av en liten planta med tre löv som påvisar att det finns en länk till ett material om man klickar här Tasa-arvo vanhempainillan teemana (PDF).
Arvioitu lukuaika minuutteina 04:00

 

suomi
Chapter: 
ylös
522 users have voted.
Ylös ↑